E-ihracat Konferansı’nda Türkiye’nin gelecek hedefleri konuşuldu!

Koza Digital tarafından 15 Ağustos 2017’de İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesi’nde düzenlenen E-ihracat Konferansı’nda gündemi sınır ötesi ticarete giriş, tedarikçi ihtiyaçları, uluslararası dijital pazarlama gibi e-ihracatta başarı odaklı konular oluşturdu.
E-ticaret Çağı dergisinin basın sponsoru olduğu E-ihracat Konferansı’nın açılış konuşmasını Koza Digital Kurucusu Ömer Nart gerçekleştirdi. Nart, konuşmasında söz konusu konferansların Anadolu’nun birçok şehrinde yapılmasını planladıklarının altını çizdi. Çevre ülkelerdeki büyük e-ticaret platformlarının satın almacıları ile yöneticilerini katılımcı ve konuşmacı olarak konferanslarda ağırlayacaklarını dile getiren Nart, böylece Türk tedarikçilerle ikili eşleştirme yapılabileceğini belirtti.
Koza Digital Kurucusu Nart, e-ihracat yuvarlak masa toplantıları, yurt dışı iş gezileri ve e-ihracat akademisinin planlanan diğer faaliyetler arasında olduğu bilgisini de paylaştı. Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi (ETGB), uluslararası iade prosedürü, uluslararası pazar yerlerine giriş konularının da konuşulduğu konferansta Sefamerve.com Kurucusu Metin Okur da “Milli dava, 500 Milyar doları ihracat olmalıdır. Birbirimize ürün satarak bu ülkeyi kalkındıramayız. Yurt dışından 1 euro’yu nasıl getiririz, derdimiz bu olmalıdır.” diyerek e-ihracat yapmanın ülke ekonomisi açısından önemini vurguladı.
Metin Okur’un ödeme altyapılarına dikkat çekmesinin ardından sözü alan iyzico Pazarlama Direktörü Çağdaş Önen, ülkelere özel ödeme altyapıları ile entegre edilen e-ticaret mağazalarında daha fazla dönüşüm oranı yakalanabileceğine değindi. Ayen Software CEO’su Enis Arslanoğlu ise uluslararası arenada hizmet veren pazar yerlerine nasıl girilebileceği, tedarikçiler hangi gereksinimleri olabileceği kapsamında gelen soruları yanıtladı.
T-Soft CEO’su Ömer Arıkan da konuşmasında bir e-ticaret yazılım altyapısında olması gereken özelliklerin neler olduğuna dikkatleri çekerken hangi ülkelere ne tür ürünlerin satılabileceği konulu bir sunum gerçekleştirdi. E-ihracat konferansında konuşma yapan isimlerden biri olan Dijital Dönüşüm Danışmanı Murat Erdör ise uluslararası alanda dijital pazarlama yaparken kişiselleştirilmeye neden önem verilmesi gerektiğine değindi ve ciroları artırmak için uygulanabilecek püf noktalarını katılımcılarla paylaştı.
Üzerinde durulan konular ve yapılan değerlendirmeler ışığında, e-ihracatın hem ülke ekonomisinin büyümesi hem de girişimcilerin işlerini geleceğe taşıyabilmeleri açısından son derece önemli bir iş kolu olduğunu savunmak kesinlikle doğru olacaktır. Bu doğrultuda girişimcilerin yepyeni kapılar açabilmesine ön ayak olan e-ihracatın Türkiye’de gelişmesini hedefleyen bu tür etkinliklerin ilerleyen dönemlerde daha fazla artacağı öngörülebilir.
Diğer e-ticaret haberlerini okumak için tıklayın.
E-ticaret Çağı Eylül sayısını ücretsiz okumak için.