E-ihracat Platformu “Sınır Ötesi e-Ticarette Fırsatlar ve Çıkış Yolu” Resepsiyonu ardından

E-ihracat Platformu 23 Ocak 2018 “Sınır Ötesi e-ticarette Fırsatlar ve Çıkış Yolu” resepsiyonu
E-İhracat Platformu e-İhracat yapmak isteyenleri, e-ihracat yapanları ve e-ihracatta uzun yol kat edenleri 23 Ocak 2018 tarihinde verdiği resepsiyonda bu üç profili buluşturmaya devam etti. 2017 yılı içinde iki kez düzenlediği konferanslar ile e-ihracatı anlatan platform, 2018 yılının ilk etkiliğinde gelecek planlarından bahsetti.
“Evrensel olmadan milli olamayız” sloganı ile yola çıkan e-İhracat platformu, 2 trilyon dolarlık dünya e-Ticaret pazarında Türkiye’nin de büyük paylarla yer almasını hedefliyor.
Resepsiyonun açılış konuşmasını Sefamerve.com CEO’su Metin Okur yaptı. Metin okur konuşmasında, ” Önemli olan bir adım atmak. Bir adım atıldığında bu kendiliğinden katlanarak büyüyor. e-ihracatın böyle bir avantajı var. Bizim hedefimiz sadece sınır ötesinden 200 milyon TL ciro üretmek. Sadece kendi ülkenize satış yaparak büyüyemezsiniz, büyüyemeyiz. Türkiye üreten bir ülke. Biz ürettiklerimizi yurt dışına satmalıyız. e-ihracat her gün gelişiyor büyüyor. Newyork’a 24 saat içinde ürün teslim yaptık, rekor kırdık. Bunları yapmak mümkün. Bu tip lojistik sistemler daha da büyüyecek, büyüdükçe ucuzlayacak ve daha da gelişecek. Tek bir kalem bile satsanız yeter.” dedi.
E-İhracatın Kilitli Kapıları Açılıyor
Sunuculuğunu Burak Törün’ün yaptığı resepsiyonda, E-İhracat Platformu İş Geliştirme Direktörü Ömer Nart ve Stratejik Planlama Direktörü Mahmut Şeker, katılımcılara E-İhracat Platformu’nun 2018 planları, üyelik sistemi, eğitimler ve iş gezileri hakkında bilgiler verdi. Amazon’un Türkiye pazarına girmesinin arefesinde gerçekleşecek olan Amazon eğitimleri beklentileri oldukça artırmış durumda.
Ömer Nart ve Mahmut Şeker, sunumlarında E-İhracat Platformu’nun düzenlediği İngiltere, Almanya, Rusya, İran, Arabistan ve Emirlikler’e yapılan yurt dışı e-ihracat iş gezileri ile global bir bakış açısı yakalamayı hedeflediklerini belirtti.
E-İhracat Platformu, düzenlediği ‘’e-ihracat geliştirme toplantıları’’ ve çözüm merkezleri ile e-ihracat tecrübesi olanları, e-ihracat yapmak isteyenlerle buluşturmayı hedefliyor. Aynı zamanda platform, e-ihracat akademisi ve özel eğitimlerle, Türkiye’nin global e-ihracat pazarında ‘’ben de varım’’ demesi için elini taşın altına koyuyor.
Üye Şirketlere Ücretsiz Konferans Bileti
Nart ve Şeker sunumunda, platform üye şirketlere yılda iki kez düzenlenecek olan konferanslara katılmak üzere bir kişilik ücretsiz bilet verildiğini belirtti. Aynı zamanda Ömer Nart, senede iki kez yapılacak olan Uluslararası E-İhracat Konferansları’nın ikinci gününü ikili eşleştirmelere ayıracaklarını da belirtti. İkili eşleştirmelerde yurt dışından gelen eTicaret sitelerinin kategori direktörleri ile Türk markalarını ve eTicaret sitelerini aynı masaya iş birliği için bir araya getirecek.
Resepsiyona katılan ulusal ve uluslararası konuşmacılar, paylaştıkları tecrübeleri ve sunumları ile e-İhracatın kilitli kapılarını açarak, akıllarda e-İhracat ile ilgili bulunan sorulara çözümler sundu.
Marketing Türkiye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Günseli ÖZEN E-İhracatta Çıkış Yolu Panelini Yönetti.
Panelde Türkiye’nin e-ihracat ile yakalayacağı fırsatlar panelistler tarafından örneklendirilerek paylaşıldı. PayU PR ve Pazarlama Direktörü Gaye OR geliştirdikleri uluslararası ödeme entegrasyonlarından bahsederek girişimcilere ve markalara, rol modellerden bahsederek cesaret aşıladı. AyenSoftware CEO’su Enis Arslanoğlu AyenSoftware’in global vizyonunu anlattı ve global entegrasyon işbirlikleri sayesinde Türk markalarını dünyaya nasıl açabileceklerini anlattı. Sefamerve.com CEO’su Metin Okur samimi bir dille büyüme hikayesinden kısaca bahsederek ”bu salondan en az 5 tane daha Sefamerve çıkmak zorunda” diyerek dikkatleri topladı. Panelin moderatörü Marketing Türkiye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen dikkat çeken sorularıyla e-ihracata dair çok önemli bilgilerin açığa kavuşmasını sağladı.
Diğer e-ticaret haberlerini okumak için tıklayın.
E-ticaret Çağı Ocak sayısını ücretsiz okumak için tıklayın.